Arıcılığa başlarken koloniyi oluşturacak arı türü seçimi, yapılacak en önemli seçimlerden biridir.
Endüstriyel tarım dünyayı doyuramıyor; ama yok edebiliyor!Son zamanların en popüler sorusu şu: Bizi kim doyuracak? 2017 verileri gösteriyor ki, endüstriyel tarım iddia edildiği kadar yeterli değil; ama dünyayı yerel üreticiler/köylüler doyurabilir.
Klimasız serinleme yöntemleriSıcaklığın yüksek olduğu günlerde, klima kullanıp enerji tüketimini artırmadan serin kalmak mümkün.
Zarar vermeden karıncaları nasıl uzaklaştırabiliriz?Karıncaları öldürmeden, zehirlemeden, doğal yollarla evimizden uzaklaştırmanın birçok yolu var.
Arılar için ne yapabiliriz?Dünyada ve ülkemizde arıların sayıları giderek azalıyor. Peki arılar için ne yapabiliriz?
Ekşi Mayalı Geleneksek Ekmek TarifiÇok çeşitli ekmek tariflerini, ilgili kitap ve internet sitelerinden öğrenebilirsiniz ama biz size en basit ekşi mayalı geleneksel ekmek tarifini verelim.
"Kanser Köy" vicdanımıza ne kadar yakın?Bölgede tespit edilen yüksek radyasyonla birlikte kanser vakalarının giderek artması nedeniyle "Kanser Köy" olarak anılan Kisir Köy’de yaşayanların sağlığı ve yörede tarım yapılan alanlarla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın acilen araştırma yapmasını, halk ve çevre sağlığı için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz.
Turşunuz Bol Olsun...Lahanayı ne kadar süre saklayabilirsiniz? Ya havucu, biberi, patlıcanı? Soğuk bir ortamda en fazla 10 gün. Ama turşusunu kurarsanız aylarca saklamanız mümkün.
"Ekolojik yaşam için mücadele etmek gerek!"Buğday gönüllüsü Aslıhan Turan anlatıyor:
Yeni başlayanlar ya da başlamayı düşünenler için ArıcılıkBahar geldi, arıcılığa başlamanın tam zamanı; peki nasıl ve nerede? Arıcılık yapmak isteyenler için öneriler...
Dünyayı öldürmeden bahçenizi böceklerden kurtarmak için 8 doğal ve ev yapımı insektisitBu doğal ve evyapımı pestisitler zararlı böceklerden kurtulmanıza yetecek kadar etkili; sizi ve ailenizi zehirlemeyecek kadar güvenlidir.
Biz harekete geçmeden değişmeyecek plastik kirlilik hakkında 5 şey!Her yıl 8.8 milyon ton plastik okyanuslara dökülüyor ve balıklar bu plastiklerle zehirleniyor. Çünkü plastik yok olmuyor. Peki ne yapılabilir? Geri dönüşüm bunun için etkili bir çözüm değil; gerçek çözüm, plastik kullanma alışkanlığımızdan vazgeçmek.
Ev yapımı duş heli ve sıvı sabun tarifiKendinize ve diğer canlılara zarar vermeden, daha az tüketerek kendi duş jelinizi ve sıvı sabununuzu yapabilirsiniz.
Arıların da hisleri vardır ve iyimser olabilirlerArılarla ilgili İngiltere'de yapılan bir deney arıların da bir şeyler hissedebildiklerini, hatta iyimserlik benzeri bir duyguya sahip olabileceklerini ortaya koydu.
Daha az şeye sahip olarak hayatınızı değiştirmek ve dünyayı kurtarmak için 4 nedenHayatlarımız inanılmaz derecede karışık. Bu artık ne yazık ki modern toplumun bir gerçeği, çünkü günlük görevlerimiz tek değil ve yapmamız gereken şeyler basitlikten çok uzak.
En iyi kompostu elde edebilmek için 7 temel sırKompost sadece gezegenimizin iyiliği için edindiğimiz çevreci bir alışkanlık değil, aynı zamanda ürünlerimizi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için önemli bir uygulama.
Köyde Kış GündönümüKır çocuklarını tanıyor musunuz? Kır çocukları, Tahtacıörencik köyünde doğayla uyumlu yaşam ve üretim pratiklerini uygulamaya ve yaygınlaştırmaya çalışan bir grup. Deneyimlerini paylaştıkları bir de blogları var.
Kaz Dağları'nda Bir Kış GünüBuğday Derneği YK üyesi, Bayramiç Yeniköy'de çiftçi Mustafa Alper Ülgen, Kaz Dağları eteklerindeki köyünü, evini, köyde kışa hazırlıkları ve yaşamı yazdı.
Hepimiz Ortağız!Buğday Derneği YK üyesi, Bayramiç Yeniköy'de çiftçi Mustafa Alper Ülgen "çılgın" projeleri ve bireysel olarak neler yapabileceğimizi yazdı.
Suyumuzu Koruyalım!Yaşamın kaynağı suyumuz hiç bitmeyecekmiş gibi davranıyoruz, ama içten içe biliyoruz ki gerçek böyle değil. Giderek azalan suyumuzu korumak ve tasarruf etmek için yapacak çok şey var.Emre Rona, Ekolojik Yaşam Rehberi Yaz sayısı için, suyu akılcı kullanmayı ve tasarruf yöntemlerini yazdı.