-- GÜNCEL PROJELER:
-- GEÇMİŞ PROJELER:
Biz Kimiz

BUÐDAY hareketi, 1990 yýlýndan bu yana yaþamýný sürdürürken diðer yaþamlarla uyum içerisinde ve ekolojik bütüne saygýlý bir toplum hayalini besleyerek sürdürdüðü çalýþmalarýný 12 Aðustos 2002 yýlýnda Buðday Ekolojik Yaþamý Destekleme Derneði çatýsý altýnda kurumsallaþtýrma kararý aldý. Buðday, bu hayale ulaþmak için “örnekler oluþturma”, “var olana destek olma” ve “bilginin dolaþýmýný saðlama” misyonunu üstleniyor.
 
Buðday’ýn niyeti, tek tek bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaþam bilinci ve duyarlýlýðý oluþturmak; ekolojik dengelerin geri dönüþü olmayacak hýz ve biçimde bozulmasý sonucunda ortaya çýkan sorunlara çözüm yollarý sunmak ve doða ile uyumlu yaþamý desteklemektir.
Bu niyeti gerçekleþtirmek amacýyla 1990'dan beri atýlan adýmlar;
*Çevre ve insan saðlýðýna zarar vermeyen sürdürülebilir tarým yöntemlerinin yaygýnlaþtýrýlmasý
*Geleneksel süreçteki üretimlerin korunmasý, sürdürülmesi
*Ýnsan gereksinimlerinin ekosistem döngülerine uyum içinde yeniden tanýmlanmasý
*Bireyin doða ve çevresi ile uyum içinde yaþayabilmesi için bilgilendirilmesi ve becerilerini geliþtirebilmesi amacýyla faaliyet alanlarý yaratýlmasý
*Bilgi ve kültür alýþveriþini saðlayan turizm anlayýþýnýn geliþtirilerek uygulanmasý baþlýklarý altýnda toplanabilir.
 
Ulusal ve uluslararasý üyelikler
Buðday, Türkiye’de ekolojik tarýmýn hukuksal alt yapýsýnýn ve ulusal stratejisinin hazýrlanmasý ve uygulanmasý konusunda çalýþan, resmi yapýdaki Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý Ekolojik Tarým Ulusal Yönlendirme Komitesi üyesidir. IFOAM (Uluslararasý Ekolojik Tarým Hareketleri Federasyonu) aktif üyesi ve destekçisi; ECEAT (Ekolojik Tarým Turizmi Avrupa Merkezi) ve WWOOF’un (Ekolojik Çiftliklerde Gönüllüler Örgütü) Türkiye’deki tek temsilci örgütü, ekolojik tarýmýn yaygýnlaþmasý, tohum, toprak ve diðer doðal ve tarýmsal kaynaklarýmýzýn korunmasý yönünde sürdürdüðü çalýþmalarý nedeniyle GDO’ya Hayýr Platformu katýlýmcýsý ve EVU’nun (Avrupa Vejetaryen Birliði) üyesidir.
 
Organizasyon Yapýsý
Yönetim Kurulu
*Asil Üyeler: Güneþin Oya Aydemir, Batur Þehirlioðlu, Berkay Atik, Mustafa Alper Ülgen Özcan Yüksek
*Yedek Üyeler: Serdar Ýskit, Nurhayat Bayturan, Ayþen Ergene, Mercan Uluengin ve Burcu Ýlhan Tanacý 
*Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Hatice Oya Ayman, Bora Kabatepe ve Yeþin Aydemir 
*Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Melisa Ýclal Gürmen ve Burcu Çelebi Öziþ
 
Danýþmanlar Kurulu 
Mali Müþavirlik: Mazars Denge  
Kurumsal Kimlik: Lalehan Uysal  
Bilgisayar ve Ýnternet Sistemleri: Mehmet Gürmen
Ekolojik Tarým Danýþmanlar Kurulu: Danýþma kurulumuzda eðitmenler, akademisyenler, ekolojik tarým faaliyetlerinde çalýþan ziraat mühendisleri, ekolojik üreticiler bulunuyor.  
 
Victor Ananias
Buðday fikrinin, hareketinin, derneðinin kurucusu. Zürih’te doðdu. Çocukluðu Bodrum Yalýkavak’ta, toprak damlý bir köy evinde geçti. Bodrum Yarýmadasý’nda dönen son yel deðirmenini babasý onarttý, buðday öðüttü, ekmek yaptý. Victor, deðirmende büyüdü. Bodrum pazarýnda bir tezgâhta tohumlarýný attýðý Buðday hareketi, 1993 yýlýnda Baþak Doðal Ürünler Dükkâný ve Buðday Vejeteryan Restoran ve Buðday Dergisi’yle filizlendi. Kýrsalda baþlayan ekolojik yaþam yolculuðu, Ýstanbul’da Doðal Hayatý Koruma Vakfý’nýn bünyesinde açtýðý Nuh’un Ambarý isimli ilk doðal ürün dükkanýyla devam etti. Buðday çalýþmalarýný etkin bir platformda sürdürebilmek amacýyla 2002 yýlýnda dostlarýyla Buðday Ekolojik Yaþamý Destekleme Derneði’ni kurdu. Victor Ananias, ortaya çýktýðý günden bu güne Buðday’ýn vizyoneri, emek vereni, yürütücüsü, yöneticisiydi. 2 Mart 2011 tarihinde vefat etti. (Daha fazla bilgi için www.victorananias.org).
 
Nur Ayman
"1996 Habitat Zirvesi'nde ev sahibi Komite'de çalýþýrken çeþitli çevre gruplarý ve ilgili kiþilerle birlikte "Türkiye'de ekoköy oluþumlarý" konusunda düzenlenen toplantýlara katýldým. Victor ve Buðday Restoranla tanýþmam böyle oldu. Sonrasýnda Buðday Derneði'nin kuruluþ aþamasýnda bulundum. Þimdi ise Buðday'a, grafik tasarým anlamýnda destek vermeye çalýþýyorum."
 
Neriman Erdem
"ÝTÜ Gýda Mühendisliði bölümünden 2014 yýlýnda mezun oldum. Ayný bölümde yüksek lisansa devam ediyorum. Bir yandan da Buðday Derneði’nin ekolojik pazarlarýnda proje elemaný olarak çalýþýyorum. Eðitim hayatým boyunca, mühendislikten ziyade ‘’gýda’’nýn kendisine olan tutkumu fark ediyordum. Bir de gýdanýn toprakla, toplumla ve kültürle olan yaþamsal baðýný. Þimdi ekolojik pazarlar yoluya  bu baðlarý daha iyi anlýyor, gýdanýn topraktan tabaða,  tohumdan yaþama dönüþüm yolculuðunu hayranlýkla izliyorum. Pazarlarý seviyorum; zira renkleri, yemeden önce koklamayý, gýdanýn üreticisiyle kurulacak muhabbeti seviyorum."
 
Hakan Gönül
Mühendislik eðitimi ardýndan yazýlým sektöründe çalýþtý. Eðitimler verdi. Uzun yýllar ev-ofis olarak çeþitli ajanslarýn, özellikle internet projelerine dýþardan destek verdi. 2010 yýlýnda taþýndýðý Ýstanbul Acýbadem’deki apartman bahçesinde toprak ve tohumla uðraþmaya baþladý.
Buðday Derneði ile biliþim üzerinden kesiþen yollarý, Tohum Takas Aðý ve Doða Dostu Kent Bahçeleri Koordinatörlüðü ile devam ediyor.
2014 Kasým ayýnda Ýstanbul' u terk etti. Geçici bir süre için Antalya'da yaþýyor.
 
Lalehan Uysal
Kurumsal Kimlik Koordinatörü.
Dut aðacýnda çocuklar, kilitsiz kapýlar istediði için melekeleriyle(!) Buðday'da…
 
Özcan Yüksek
Hukuk Fakültesi’nde okurken gazeteciliðe baþladý. Atlas Dergisi’nin kurucularýndan. 21 yýl sonra yayýn yönetmenliðinden ve dergiden, arkadaþlarýyla birlikte ayrýldý ve baðýmsýz, özgür yeryüzü dergisi Magma’yý kurdu. Buðday da Magma’nýn kurucu paydaþlarýndan oldu. Özcan Yüksek, 1001 Gece ve diðer masallarýn sýrlarýnýn peþine düþtü. Buðday’ýn Çamtepe’deki merkezinde, Yaþam Okulu ve Masal Okulu deneyimlerine ortak oldu. “Hakikatçi” ve “Cinistan” adlý masallarý inceleyen iki kitabý, “Kayýp Deniz” adlý masal romaný, Victor Ananias’ýn çocukluðundan esin alarak yazdýðý, eski yel deðirmenlerini anlattýðý fotoðraflý “Rüzgarýn Kanatlar”ý kitabý, yayýnlanmýþ kitaplarýndan bazýlarýdýr. Buðday’ýn Yönetim Kurulu üyesidir.
 
Tolga Demirel
Erzincan'da doðdu, Ýzmir'de büyüdü. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nü bitirdi. 1999 Yýlýnda Ýstanbul'a göçtü. 15 yýl boyunca çeþitli reklam ajanslarýnda sanat yönetmeni olarak çalýþtý. Motosiklet, kampçýlýk, bisiklet gibi uðraþlarla doða ile baðýný koparmamaya çalýþtý ama böyle olmayacaðýný anladý. Þimdilerde eþi ve kýzý ile birlikte Bayýndýr'ýn Sarýyurt Köyü yaylasýnda toprakla sarmaþ dolaþ bir hayat kurmakla meþgul. Buðday Derneði'nde çeþitli grafik tasarým iþlerine, elinden geldiðince destek vermeye çalýþýyor.
 
Duygu Kayadelen
Ankara’lý,  ODTÜ mezunu. Özellikle AB destekli projeler hazýrlama, yürütme, yönetme konularýnda çalýþtý. Çevirmenlik yaptý; çocuk ve gençlik kitaplarý, makaleler, Sürdürülebilir Yaþam Film Festivali için altyazýlar çevirdi. 2011’de Ýstanbul’a taþýndý. Buðday’ýn ev sahipliðini yaptýðý 18. Dünya Organik Kongresi’nin Koordinatörlüðünü üstlendi. Þu anda yeni Buðday projelerini hayata geçirmek üzere çalýþýyor, Buðday’da her gün yeni þeyler öðreniyor, öðrendiklerini paylaþmaya ve hayata geçirmeye çalýþýyor.
 
Leyla Aslan Ünlübay
"1999 yýlýnda Victor’la ve Buðday’la tanýþtýðýmda henüz 17 yaþýnda, üniversiteye hazýrlanan bir çocuktum. 1 yýl Buðday’da çalýþtýktan sonra üniversiteyi kazanarak Edirne’ye gittim.  Okulu bitirip yýllar sonra Buðday’ý tekrar ziyarete geldiðimde ise Buðday’ýn bana, benim Buðday’a ihtiyacýmýz vardý. Tekrar kaldýðým yerden devam ettim, araya hiç zaman girmemiþ gibi... Buðday’da yaklaþýk 3 yýl muhasebe sorumlusu olarak çalýþtýktan sonra, 8 yýldýr Þiþli %100 Ekolojik Pazar Projesi’nin Koordinatörü olarak, Buðday’daki yoluma devam ediyorum. Victor’un ellerinde þekillendim, hayatýmýn rengini Buðday deðiþtirdi. 11 yýldýr Buðday’da þükranla çalýþýyorum. Ekolojik yaþam gönüllüsü, attýðý her adýmý fayda saðlamak için atmaya gayret eden bir doðaseverim. Ýncir çekirdeðini doldurmasa da henüz öðrendiklerim, Buðday da öðreneceklerimin hiç bitmeyeceðinden eminim…"
 
Güneþin Oya Aydemir
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu. Sivil toplum örgütlerinde doða koruma konusunda çalýþtý. 2002 yýlýndan bu yana Buðday Ekolojik Yaþamý Destekleme Derneði'nde toplumsal ekolojik dönüþüm için hizmet ediyor. Kazdaðý'ndaki Buðdaygillerden biri ve burada ekolojik bir yaþamýn kurgulanmasý, deneyimlerinin oluþturulmasý için emek veriyor. Çamtepe Ekolojik Yaþam Merkezi’nde verilen eðitimlerin ve Yaþam Okulu'nun koordinasyonunu yapýyor.
 
Mine Eroðlu
Doðasever, barýþsever, gezisever, yemeksever, kitapsever, sanatsever...
Ankara doðumlu. Ýstanbul Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla Ýliþkiler mezunu. Basýn yayýn kuruluþlarýnda muhabir - editör olarak çalýþtý.
Buðday hareketini hemen hemen ilk gününden bu yana izliyor, 2004 yýlýndan bu yana da içinde...
Buðday dergisinin ve rehberinin editörlüðü, haftalýk e-bülteni hazýrlama, web sitesini güncelleme gibi iþlerin yanýnda Buðday'ýn basýn ile iliþkilerinin kurulmasý ve sürdürülmesi için de çalýþtý.
Buðday Ekolojik Yaþam Rehberi'nin editörlüðüne devam ediyor.
 
Yeþin Aydemir
1962 Ankara doðumlu. Gazi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Uzun yýllar TRT'de görev yaptýktan sonra kendi prodüksiyon þirketini kurdu. Belgeseller, kýsa filmler çekti, senaryo yazarlýðý yaptý. Cumhuriyet Gazetesi Özendirme Ödülü ve Kültür Bakanlýðý En iyi Kýsa Film Senaryo Ödüllerini kazandý.  Buðday Ekolojik Yaþamý Destekleme Derneði'nde çalýþtý, halen gönüllü olarak destek veriyor. Buðday'ýn kardeþ kuruluþu Bir Tohum Vakfý Genel Müdürü görevini yürütüyor. Biraz Ankara'da, biraz Kazdaðlarý’nda yaþýyor. Çaðdaþ ve Çaðlar'ýn annesi. Büyük Buðday Ailesi'nin bir üyesi ve kesinlikle daha iyi bir geleceðe inanýyor.
 
Mehmet Gürmen
Biliþim alanýnda 1997-2003 arasý özel sektör ve 2003 yýlýndan sonra da baðýmsýz olarak çalýþmaya baþladý. Buðday hareketine 2011 yýlýnda gönüllü, 2012 yýlýnda da gönüllü-profesyonel olarak dahil oldu. Dernek'te aktif olarak Biliþim Koordinatörlüðü görevini yürütüyor. Bunun yanýsýra kentte ve kýrda ekolojik dönüþüm üzerine farkýndalýk yaratma, yaþam pratiklerinin paylaþýmý ve gýda topluluðu oluþturma üzerine deneyim biriktirmeye devam ediyor.
 
Gizem Altýn Nance
2005 yýlýnda bir bisiklet aldý. 2007 yýlýnda iþinden istifa edip, evini ve tüm eþyalarýný satýp eþiyle birlikte bisikletle dünya turuna çýktý. Amsterdam'dan Kazakistan'a bisikletle gitti. Turu sona erdiðinde þundan emindi: Artýk iyi þeyler yapan iyi insanlar için çalýþmak istiyordu.
Bu düþünceyle Buðday Derneði'nin kapýsýný çaldý ve dernekte gönüllü olarak çalýþmaya baþladý. 8 ay gönüllü ekibinde çalýþtýktan sonra iletiþim direktörü, daha sonra koordinasyon kurulu üyesi ve eþ genel müdür oldu.
Ýstanbul Üniversitesi'nde Ýngilizce Ýktisat, University of California, Los Angeles'ta (UCLA) gazetecilik ve halkla iliþkiler okumuþtur. Tam bir ada aþýðýdýr ve Büyükada'da yaþar. Kýzý Maya Ada'yý, doðanýn içerisinde, saðlýklý gýda ve mutlulukla besleyerek büyütmektedir.
Gizem'in insanlarý yola çýkmaya teþvik eden "Bir Bilet Al" ve her þeyi satýp bisiklet turuna çýkmasýnýn sebeplerini anlattýðý "Dostum Pasifik" isimli iki kitabý vardýr. Arabasý ve televizyonu yoktur, onun yerine bisikleti ve kitaplarý vardýr. Kompost yapýmýna düþkünlüðü nedeniyle ekip arasýnda "Kompost Kraliçesi"olarak bilinir.
2013 yýlýnda, TEDex Reset'te yaptýðý "Yaþam Dönüþümdür" sunumunu buradan (https://www.youtube.com/watch?v=XZqzOygQ1v8), Gezgin ile Gölgesi röportajýný buradan (https://www.youtube.com/watch?v=YlWeFGCtxjk) izleyebilirsiniz.
 
Ahmet Berkay Atik
Ýþletme eðitiminin ardýndan 2005-2011 yýllarý arasýnda reklam ve pazarlama alanlarýnda çalýþtý. Ýstanbul'daki iþ hayatýný býraktýktan sonra, organik tarýma dair nereden geldiðini hala tam olarak bilmediði meraký onu Buðday'ýn TaTuTa projesiyle buluþturdu ve iki çiftlikte gönüllü çalýþtý. Sýrayla tüm TaTuTa çiftliklerine gitmeyi planlarken kendini Buðday Derneði'nde çalýþýrken buldu. TaTuTa aðýndan sorumlu olan Ahmet Berkay, Kaz Daðlarý'nda bir köyde yaþýyor.
 
Nurhayat Bayturan
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarým Ekonomisi Bölümü mezunu. Organik üretim Türkiye’de baþladýðýndan beri sektörün içinde ve ilk yönetmeliði hazýrlayan ekipte yer aldý. Türkiye’de organik üretimde hizmet veren yabancý ve ilk kontrol ve sertifikasyon kurumunu kurup , 20 yýl boyunca yöneticiliðini yaptý. Yöneticiliðini yaparken kontrol ve sertifikasyon kurumunun her alanýnda (TR, AB, NOP, JAS yönetmeliklerine göre kontrol, sertifikalandýrma, analizler, kalite güvence, yönetmelikler, marka kriterleri vb.) bizzat çalýþmýþ olan Nurhayat Bayturan, çeþitli kongre ve panellerde de konu ile ilgili sunumlar yapýyor , eðitimler veriyor. Buðday Derneði Ege Bölge Sorumlusu Nurhayat Bayturan, Buðday Derneði kurulduðundan beri derneðin üyesi olup ayrýca Ekolojik Tarým Organizasyonu Derneði’nin (ETO) kurucu üyesi.  Ülkemizde organik üretimin, ürünlerin bilinmesini, yediðimiz gýdalarla ilgili farkýndalýðýn yaratýlmasý ve çevreye duyarlýlýðýn geliþmesi açýsýndan çok önemsiyor.
 
Mustafa Alper Ülgen/Balýkçý
"Ýlk yýllarý kerpiç bir evde geçti çocukluðumun...Elazýð ovasýndaki köyde kendi sebze, meyvesini, ekmeðini, yumurtasýný ve türlü ihtiyaçlarýný ekolojik yollarla elde eden dedem ve babaannemin yaþamýna þahitlik ettim.
Sonrasý bahar ortasý Hazar gölü kenarýnda, kýþlarý köyde devam eden, doða ile iç içe yaþamým, kýþlarý eðitim amaçlý þehir yaþamýna döndü.
Bu süreçte içimde kalan hasret; kerpiç evin sýcaklýðý, sebzelerin, kurutmalarýn tadý, iþbirliði ve dayanýþmanýn gücü, baðbozumunda kaynayan pekmezin kokusu oldu. Ýnþaat Mühendisi olana dek süren öðrenim hayatým boyunca yazlarý yine kendi gýdamý üreterek yaþadým; sebzeler, meyveler ve balýk tutmalar...
Ýçimde kalan hasret sonunda beni Bayramiç Yeniköy'e getirdi.
Burada ekolojik yöntemlerle yapýlar yapýp, kendi kendine yeten bir köy kurmak isteði ile arkadaþlarýmla çalýþmalar yapýyorum, yerel tohumlar ile sebzeler ve buðday üretiyorum. Ekomimari atölyeleri, permakültür buluþmalarý, tohum takas þenlikleri, yerel gýda topluluklarýnýn oluþturulmasý çalýþmalarý yapýyorum.
Þu anda Bayramiç Yeniköy’de yaþýyor ve çalýþmalarýma burada devam ediyorum."
 
Batur Þehirlioðlu
ODTÜ'de Makine Mühendisliði eðitimi almakta iken 1993 yýlýnda ekoloji hareketine adým attý. Önce Dünya Dostlarý Derneði üyesi olarak nükleer karþýtý hareket içinde aktif rol aldý. 1995’te mezun olduktan sonra “kýrsalda birlikte yaþam” hayaliyle üreticilerin yanýnda gönüllü olarak çalýþtý. Hocamköy Hareketi ve kurucularýndan olduðu Hocamköy Kooperatifi aracýlýðýyla Türkiye’de ekoloji, ekolojik köy ve permakültür kavramlarýnýn geliþmesine katký verdi. Bir yandan da Kýrýkkale, Hasandede’de yaþamsal anlamda Ekolojik Köy kurma giriþiminde yer aldý. Bu dönemde Victor ile tanýþtý ve 2000 yýlýnda Victor ve Oya ile Yalýkavak’ta “kýrsalda bir yaþam” denemesine giriþti. Bu dönemde ekolojik/ doðal ürün tedariði, dükkânlara danýþmanlýk, Bodrum Pazarý’nda ekolojik ürün pazarcýlýðý yaptý. Aðaçkakan ve Buðday dergilerinde yenilenebilir enerji, kompost, saðlýklý beslenme, doðal temizlik, tüketim alýþkanlýklarý üzerine yazýlarý yayýnlandý. 1998'den itibaren Buðday Hareketinin içinde ve Buðday Derneði'nin kurucularý arasýnda yer aldý. Dernekteki aktif çalýþmalarýna bir süre ara verdikten sonra 2006 yýlýndan bu yana %100 Ekolojik Pazar Projesi ile yeniden Buðday’da aktif rol üstlendi, bugün dernekte eþ genel müdür olarak görev yapmakta. Ayrýca 2014’te yapýlan Olaðan Genel Kurul’da dernek yönetim kurulu üyeliðine seçildi. Müzik ve piyano eðitmeni Ferial ile 2004 Aðustos’unda Melek, 2011 Eylül’de de Damla isimli iki kýz çocuklarý dünyaya geldi.
 
 
Murka
2003 yýlýnda yaþadýðý kedi barýnaðýndan alýnarak Buðday ofisindeki fareleri tutmak için görevlendirildi. 2007 yýlýnda Kazdaðý'na tayin oldu. Halen Buðday'da çalýþýyor.
 
Oya Ayman Özesmi
Doða dostu yaþamla ilgili ilk hayallerini, çocukluk yýllarýnda, babasýnýn Gediz Nehri kýyýsýndaki üzüm baðlarýnda geçen çocukluðuna iliþkin anýlarýný dinlerken kurdu. Lise yýllarýnda katýldýðý ve daha sonra da izci lideri olarak gerçekleþtirdiði kamplar, doðayla arasýndaki baðý daha da güçlendirdi.
Ýstanbul Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversitede okurken, 1985 yýlýnda Türk Haberler Ajansý’nda baþladýðý gazetecilik yaþamýný Güneþ Gazetesi, Aktüel ve Tempo dergileri, Yeni Yüzyýl Gazetesi’nde sürdürdü ve 1997 yýlýnda NTV Haber Merkezi’ndeki görevinden istifa edip, sýrt çantasýyla Güney Amerika seyahatine çýktý. Altý ay boyunca dolaþtýðý Güney Amerika dönüþünde, ’96 Habitat Zirvesi’ sürecinde katýldýðý ekoköyler iletiþim aðýnýn, Bodrum Buðday Restoran’daki toplantýsýna katýldý. Burada yýllardýr gazeteci olarak sorduðu “Ben ne yapabilirim?” sorusunun yanýtýný, bu kez doðal yaþam için aramaya baþladý. Bir yandan ATV-Haberci programý için seyahat ederken, diðer yandan da o zamanlar bülten olarak yayýmlanan Buðday Dergisi’ne katký verdi. 1998’de Buðday Bülten’in yayýn yönetmenliðini üstlendi ve bir yýl sonra Bodrum Yalýkavak’a yerleþerek, Victor ve Batur ile kýrsalda geleneksel yaþamý deneyimledi. 2000 yýlýnda oðlu Ali dünyaya geldi. 2002’de Buðday Derneði’nin kurucularý arasýnda yer aldý. 11 yýl yayýn yönetmenliðini yaptýðý Buðday Dergisi’yle birlikte dernekte pek çok projede gönüllü olarak çalýþtý. 2004-2014 yýllarý arasýnda National Geographic Türkiye’de editör ve yazar olarak görev yaptý. 
Halen bir yandan serbest gazeteci olarak çalýþýrken, diðer yandan da Buðday Derneði Koordinasyon Kurulu Üyesi ve dernek gönüllüsü olarak, dernek yayýnlarýnýn yönetimini üstleniyor ve “doða dostu yaþam için ne yapabilirim” sorusuna yanýt arayanlara yardýmcý olmaya çalýþýyor.
"Ýkiyüzlü Cinsellik" ve "Þapkanýn Altýndaki Kýta" adlý iki kitabý ve NTV’de yayýmlanan "Güneþ Topraklarý" adlý 4 bölümlük bir belgesel yapýmý bulunuyor.

Sayfa No: 11