Buğday Ekolojik Yaşam Bülteni ve Dergisi 1998-2009 yılları arasında yayımladığı 57 sayısı ile doğa dostu yaşam bilgisini geniş kitlelere ulaştırdı. Ele aldığı konularla eğitici bir yayın olmakla birlikte ekolojik yaşam alanında bir iletişim noktası olan Buğday Dergisi, Şubat 2009’da daha geniş bir kitlelere ulaşmak amacıyla Buğay Derneği’nin üyelerine gönderilen bir Buğday Ekolojik Yaşam Rehberi’ne dönüştü.
İlk dokuz sayısı bülten olarak yayınlanan Buğday, Eylül 1999’dan itibaren dergi kimliğiyle yayımlanmaya başladı. Şubat 2009’da 49. sayısı yayımlanan Buğday Dergisi, 11 yıl boyunca, hayatın hiç bir alanını dışarıda bırakmadan, bütüncül bir bakış açısıyla ; ekolojik tarım, ekolojik ürünler, ekolojik turizm, sağlıklı beslenme, geleneksel yaşam, koruyucu sağlık ve bireysel gelişim gibi konularda kaynak ve iletişim noktası oldu. Bu amaçla sayfalarında, uzmanların yazılarına, Türkiye ve dünyadaki gelişmelere yer vererek, ekolojik yaşam alanında ortak bir iletişim ağı oluşturdu.
Ele aldığı konularla eğitici bir yayın olmakla birlikte ekolojik yaşam alanında bir iletişim noktası olan Buğday Dergisi, “doğadan gelen şifa”, “ulaşım”, “ekolojik tarım-ekolojik ürünler”, “eko-turizm-tüketmeden keşfedin”, “çöp ve atıklar”, “beslenme”, “enerji”, “sürdürülebilir kalkınma”, “temizlik”, “üretim”, “savaş ve barış”, “kendini tanıma yolunda...”, “barınağımız yeryüzü”, “kentte ekolojik yaşam”, “alışveriş” gibi dosya konularıyla ekolojik yaşamın her alanında başvurulan bir “kaynak” olmayı sürdürüyor.
Derginin eski sayılarını aşağıdaki telefon, e-mail adresinden veya %100 Ekolojik Pazarlardan edinebilirsiniz.
http://www.bugday.org/pdf/bugdaydergiindex.xls
Telefon: (0212) 2525255
selma@bugday.org
|
||||||||
HaberlerNaturel 2004 Enerjinin Etkin Kullanımı Atık Pil Yönetmeliği Organik Tarım Kanun Tasarısı Bitkilerin Gizli Dünyası GDO’ya Karşı Etkili Kampanya Tuz Gölü’nde Kirlilik TaTuTa çiftçileri Ağlasun’da Buluştu DÜNYADAN Delta’da Organik Tarım Kuşlar ve İnsanlar için… Yazı: Güneşin AYDEMİR Biyolog DOSYA Doğanın Biliminden İnsanın Bilimine… Bir örümceğin yaşamını sürdürebilmesi için ağını, sinekleri yakalayabilecek bir teknikle örmesi gerekir. Bir yarasanın yönbünü bulabilmesi için gerekenler onun yaradılışında vardır. Doğanın bilim ve teknolojisi milyarlarca yıldır kusursuz işliyor. İnsan önce doğadan aldığı bilgiyle kendi bilim ve teknolojisini ortaya koydu. Ancak bu bilgiyi doğanın verdiğinden daha fazlasını almak üzere kullanmaya başladığında gerçek bilimden kopuş süreci de başladı. “Daha fazla”, “daha kolay” ve “daha rahat” için kullanılan bilgi insanı doğaya yabancılaştırdı. Bilim ve teknoloji günümüzde tüketim toplumunu ileriye götürmeyi ve ekonomik döngüyü doğal kaynaklardan bağımsız hale getirmeyi amaçlıyor. Oysa insan her ne kadar doğaya yabancılaşsa da bütünün parçası olmayı sürdürüyor. Ve yaşamını sürdürebilmesi, doğadan ve onun biliminden uzaklaşarak değil, onun kusursuz işleyişini örnek alan, ekolojik döngünün prensiplerine uygun, yeni bir bilim ve teknoloji anlayışıyla mümkün olacak yeniden… Yeni Bilim ve Yeni Teknoloji: Gerekli DönüşümYazı: Dr. Uygar ÖZESMİ Erciyes Üniversitesi Çevre Bilimleri Öğretim Üyesi Bozcaada Rüzgar BağlarıYazı: Dr. Umur GÜRSOY Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimin Şartı İmanYazı: Victor ANANİAS Kolayın Kolay ZaferiYazı: Mustafa DAĞISTANLI Gazeteci “Gerekli olan en basit teknolojiyi kullanmak”Yazı: Oya AYMAN Teknolojiyi ReddedenlerYazı: Meltem CEYLAN Doğayla Uyumlu TeknolojiDedetepe Çiftliği’nde alternatif enerji/teknoloji kullanımı Yazı: Erkan ALEMDAR Yaşayan Makine
Yazı: Deniz DİNÇEL Moleküler biyolog Alternatif Teknoloji Merkezi:CATYazı: Amanda Roll PACKERİNG Çizgilerdeki ŞiddetYazı: Taner ALİBEYOĞLU Psikolojik danışman Ne zaman düşeceğimi bildin, Na zaman öleceğimi de söyleYazı: Gültekin TETİK SAĞLIKAromaterapi ile kışa hazırlık Yazı: Chie YAMASHİTA Aromaterapi ve Şifalı Bitkiler Uzmanı İZLENİM Birinci Avrupa Gençlik Parlemantosu Berlin’de toplandı Gençlerden Çözüm Önerileri Yazı: Meltem CEYLAN BİTKİLER Zakkum |