Buğday Günlüğü – Ocak 2019
Yeni yıla umut dolu girdik Buğday ailesi olarak. Olumsuzluklara değil, güzelliklere odaklanarak; iyilik tohumlarını yeşerttiğimiz, ekolojik dönüşüm adına sizlerle birlikte önemli adımları hayata geçirdiğimiz bir yıl umut ediyoruz.
2019’un ilk Ekolojik Yaşam Buluşması 5 Ocak’ta İzmir’deydi. “Organik Tarım: Bildiklerimiz ve Bilemediklerimiz” konulu söyleşimizde Prof. Dr. Uygun Aksoy konuşmacı olarak aramızdaydı. İlginin ve katılımın yüksek olduğu etkinlikte, organik torum ve ürünler konusunda aklımızı kurcalayan sorulara cevap bulmuş olduk.
Buğday Derneği Koordinasyon Kurulu, TaTuTa evsahiplerimizden Pastoral Vadi’de toplandı. Buğday’ın 2019 programının masaya yatırıldığı toplantıda projeler, kampanyalar değerlendirildi, çalışma grupları oluşturuldu ve Buğday için yol haritası oluşturuldu. “2019’da dileğimiz tohumlara özgürlük, zehirsiz sofralar, yaşasın arılar” demiştik, bunun için yoğun bir yıl Buğday’ı bekliyor…
23 Ocak’ta Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllü Evi’nin konuğuyduk. İletişim Koordinatörümüz Turgay Özçelik, Feneryolu Gönüllüleri ile “Tohumdan Sofraya Gıda Güvenliği” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Buğday Gönüllü İletişim Ekibi ilk toplantısını 26 Ocak’ta gerçekleştirdi. Buğday’ın iletişim araçlarındaki kapasitesini geliştirmek ve kampanyalardaki iletişim faaliyetlerine destek olmak için kurulan Gönüllü İletişim Ekibi 6 kişiden oluşuyor. Koordinasyon Kurulu Üyemiz Oya Ayman’ın “Buğday’ın Öyküsü”nü anlattığı ve Ömer Ongun’un birbirinden eğlenceli oyun ve aktivitelerle kolaylaştırıcılık yaptığı toplantı öyle etkileyici ve verimliydi ki, 5 saatlik görüşmenin sonrasında hiç kimse ofisten ayrılmak istemiyordu. 1 yıl boyunca Gönüllü İletişim Ekibi’nde birlikte olacağımız Özlem, Sinem, Kaan, Aslı, Dila ve Gözde’ye şimdiden katkıları için teşekkür ediyoruz. Buğday ailesine hoş geldiniz!
Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi 26 Ocak’ta İzmir’deydi. Katılımcılarımızla, Mehmet Gürmen eğitmenliğinde ekolojik bir yaşam için nasıl bir dönüşüm geçirmek gerektiğini, gerçek gıdaya ulaşma yollarını, kompost yapmayı ve tohum çimlendirmeyi öğrendik. Bahçecilik yapmak isteyenlerin bu konuda temel bilgileri edinmesini sağladık.
Ekolojik Yaşam Buluşmaları’nın İstanbul’daki konusu bu ay “Organik Gerçeği” kitabının yazarı Gürkan Akgüneş’di. Yoğun bir ilginin olduğu “Gıda Okuryazarlığı ve Organik Ürünler” konulu söyleşimizde, soframıza gelen gıdaları tanımaya, bu konudaki tehlikeleri masaya yatırmaya ve sağlıklı gıdaya ulaşma noktasında organik ürünleri daha yakından tanımaya çalıştık.
bu sene tohum değişim festivali hangi tarihte planlanıyor acaba, ineternette hala 31.03.2019 yazıyor, o tarihte seçimler var 🙁
Merhaba, hangi festivalden bahsettiğinizi bilemiyoruz. Bizim düzenlediğimiz bir festival yok. Sevgiler…