Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi İzmir’de devam ediyor
Ekolojik krizi engellemek ve doğaya verdiğimiz zararı onarmak için her birimizin yapabileceği pek çok şey var. Gelin ilk adımı birlikte atalım!
Buğday Derneği’nin bahçecilik ve ekolojik yaşam alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi 2 Mart tarihinde İzmir’de gerçekleşecek.
Kent bahçeciliği ile ilgili iki bölümlük eğitim programının ilk bölümü olarak kurgulanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi’nde, ekolojik yaşamın temellerini, atalık tohumlarımızı çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz. Bunun yanı sıra enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün birer parçası olma yolunda adım atacağız. Elimiz tohuma, toprağa değecek!
Önceki eğitimlerimizde gelen, daha çok uygulama yapılmasına yönelik talepler doğrultusunda yeniden tasarlanan kent bahçeciliği programının ikinci bölümü olan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi, 2 günlük bir programla ilkbahar aylarında gerçekleşecek olup, ilk eğitimdeki konular tekrar edilmeksizin yetiştiriciliğe ve uygulamaya odaklanılacaktır. Her iki eğitime de katılmak önerilir, ama eğitimler tek tek katılıma da açıktır.
Bu eğitim kimler için uygun?
*Ekolojik yaşama ve kendine yeterli bir yaşama adım atmak isteyip de bir başlangıç noktası bulmakta zorlanan tüm doğa dostları.
*Şehirdeki apartman dairesinde saksı/balkon/terasta veya evinin ufak bahçesinde kendi gıdasını yetiştirmek, kompost yapmak isteyen ve bu konuda temel bilgileri edinmek isteyen tüm hevesliler.
*Gerçek gıdanın ne olduğunu ve nasıl ulaşabileceğimizi merak eden sağlıklı yaşam meraklıları.
*Tohum çeşitleri, tohum saklama, üretme konusunda bilgilenmek isteyenler.
Bu eğitim kimler için uygun değil?
*Ticari veya büyük alanlarda profesyonel organik üretim yapmak isteyen üretici / potansiyel girişimciler için.
*Hali hazırda bahçecilik / üretim deneyimi olup, sadece detaylı uzmanlık sorularının veya karşılaştıkları özel durumların yanıtını arayan tecrübeli üreticiler için.
Bu eğitimin sonunda neler edinebilirsiniz?
*Eğitimde hediye edeceğimiz atalık tohum ve viyöllerle, tohumlarınızı çimlendirerek evinizde kendi sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.
*Elde ettiğiniz ürünlerin tohumlarını saklayarak gelecek sene çevrenizle paylaşabilir ve atalık tohumlarımızın soyunun devam etmesine yardımcı olabilirsiniz.
*Kompost kurabilir ve artık gıda atıklarınızı toprağa dönüştürebilirsiniz.
*Bahçecilik konusunda kursumuzda edindiğiniz “giriş” seviyesindeki bilgiler, daha sonra alacağınız eğitimlerin ya da konuyla ilgili çalışmalarınızın temelini oluşturabilir.
KATILIM VE ÜCRET BİLGİLERİ
Eğitmen: Yasemin Kireç
Eğitim Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 150 TL, üye olmayanlara 225 TL’dir.
*Katılımcı sayısı 28 kişi ile sınırlıdır. Buğday Derneği tarafından, eğitim hazırlıkları sırasında ve eğitim boyunca gönüllü destek verebilecek bir kişiye burslu eğitim verilecektir. Bunun yanı sıra, “Askıda” eğitim sistemi uygulanacaktır – eğer katılım ücretinden daha yüksek bir miktarı ödemek isterseniz, bu fazla miktarlar toplanarak, eğitime katılmak isteyen ancak ücretini ödeyemeyen birinin kaydı için kullanılacaktır. Burslu ve askıda eğitime başvurmak için kendinizi ve bu eğitime neden katılmak istediğinizi kısaca anlatmanızı rica ediyoruz.
Başvuru ve Kayıt: egitim@bugday.org
Tarih: 2 Mart 2019
Yer: Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi
Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiler kayıt sonrasında katılımcılarla paylaşılacaktır.
Eğitim Programı
2 Mart Cumartesi: 09:15-17:00
- Ekolojik Yaşamın Temelleri
- Güvenilir Gerçek Gıdaya Giriş
- Dönüşüm Mutfakta Başlar
- Sebze Kasasında Kompost
- Tohumlar Hakkında Her Şey
- Tohum Çimlendirme
- Bahçeciliğe Giriş
İzmirdeki eğitime katılmak istiyorum fakat sayfanızda katılım için başvuru yapabilceğim bölümü bulamadım
Başvuru ve Kayıt: egitim@bugday.org
Merhaba, 1 yıl önce 600m2 kadar bir bahçe aldık, ekip biçelim, çoluk çocuk toprağa temas etsin diye, başarılı olamadık, en basitinden zeytin fideleri diktik aralarını çok az bırakmışız, domates ektik hepsi çürüdü, patlıcan ektik çoğu dalında bozuldu, salatalık fidesi diye aldığımız fideler kabak fidesiymiş, kabaklarımız oldu, kısacası yardıma ihtiyacımız var, askıda eğitim varsa talibiz. Şimdiden teşekkür ederiz böyle bir etkinlik için.
Merhaba, belirttiğimiz mail adresine başvuru yapabilirsiniz.
Eğitimlerden haberdar olmak İçin e-bültene üye olmak istiyorum.
Bu girişiminize öteden beri ilgiyle bakıyordum bahçeciliği bilerek ve isteyerek yapabilmek için bilgi edinmek gerekliliğine inananlardanım.Sizin gibi bir örgütün de bu işlevi doğru yapacağına inanıyorum.