“Tohum Hayattır” Etkinliği – 16 ve 18 Mart
“Tohumu ve onun döngüsünü anladığımızda her şey değişecek bizim için…” (Victor Ananias)
Yıllardır yerel/atalık tohumların korunması ve yaşatılması için emek veren Buğday Derneği’nin tohum konusunda deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan “Tohum Hayattır” etkinliği 16 ve 18 Mart 2021 tarihlerinde iki oturum halinde Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek.
Etkinlik boyunca tohumun yaşamsal serüvenini konuşacağız. Tohumun bizim için neden önemli olduğunu; yerel/atalık tohum, hibrit tohum, F1 tohumu, GDO’lu tohum gibi sıkça duyduğumuz ancak aralarındaki farkı tam olarak bilmediğimiz tohum çeşitlerini öğreneceğiz. Tohum alma ve saklama yöntemlerine; tohumları hangi aralıklarla ekeceğimiz, çimlendireceğimiz ve nasıl üreteceğimize dair pek çok konuyu ele alacağımız etkinlikte, dünyadaki ve Türkiye’deki tohum politikalarını ve örnekler üzerinden yaşananları tartışacağız.
Kimler için uygun?
Eğitime asgari düzeyde tarım hakkında bilgisi olanların katılması önerilir. Tohuma saygı duyan ve merak eden, yetiştiricilik yapan veya yapmak isteyen, yerel/atalık tohumlara ulaşmak isteyen, tohum politikaları hakkında çalışma yapan, GDO teknolojisini merak eden, ülkemizin tohum değerleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, tohum konusunda güvensizlik yaşayan, yediği gıdayı sorgulayan, iyi, adil ve güvenilir gıdaya nasıl ulaşması gerektiğini bilmeyen kişi veya gruplar eğitime katılabilir.
Eğitmen: Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Balamir
Etkinlik Programı:
- Tohum nedir?
- Tohum çeşitleri
- Tohum sözlüğü
- Tohumun yapısı
- Tohum üretimi
- Tohum saklama
- Tohum ve bitkinin yaşam döngüsü
- Tohum çimlendirme
- Tohum ekimi
- Dünyada ve Türkiye’de tohum politikaları
- Fikri mülkiyet hakları ve tohum tekelleri
Tarih: 16 ve 18 Mart 2021, Salı ve Perşembe, 19.00 – 22.30
Etkinlik, Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak, iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi ve etkinlik programı katılımcılarla kayıt sonrasında paylaşılacaktır.
Etkinlik Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 250 TL, üye olmayanlara 325 TL’dir.
*Katılımcı sayısı 40 kişi ile sınırlıdır.
Başvuru ve Kayıt:
1. Kayıt işlemini yapmadan önce lütfen aşağıdaki sayfadan üyelik durumunuzu ve aidat ödeme bilgilerinizi kontrol edin. Aidat borcunuz varsa yine bu sayfadan ödeyebilirsiniz:
2. Üyemiz değilseniz aşağıdaki sayfadan üye olabilirsiniz:
3. Üyelik durumunuza göre ilgili seçeneği işaretleyerek kaydınızı buradan gerçekleştirebilirsiniz. (Ödemenizi havale/EFT ile yapmayı tercih ederseniz, ödeme dekontunu egitim@bugday.org adresine göndermeniz kayıt işlemlerini hızlandıracaktır.)
4. Üyelik durumunuzu ve ödemenizi kontrol edecek ve kaydınızın tamamlandığına dair bir e-posta göndereceğiz. (Bu işlem, ödemeyi yapmanızın ardından ilk iş günü içinde tamamlanacaktır.)
5. Etkinlikten önce Zoom giriş bilgilerini içeren bir e-posta göndereceğiz.
Buğday Derneği tarafından bir kişiye katılım bursu verilecektir. Bunun yanı sıra, “askıda” katılım sistemi uygulanacaktır – eğer katılım ücretinden daha yüksek bir miktarı ödemek isterseniz, ilgili seçenekten ödeyebilirsiniz. Bu fazla miktarlar toplanarak, etkinliğe katılmak isteyen ancak ücretini ödeyemeyen birinin kaydı için kullanılacaktır.
Burslu ve askıda katılım sistemine başvurmak için kendinizi ve bu etkinliğe neden katılmak istediğinizi kısaca anlatmanızı rica ediyoruz.
Etkinlik ile ilgili sorularınız ve burslu/askıda katılım başvurularınız için: egitim@bugday.org