Buğday Ekolojik Yaşam Bülteni ve Dergisi, 1998-2009 yılları arasında yayımlandığı 57 sayısı ile ekolojik yaşam bilgisini ve deneyimini bütüncül bir bakış açısıyla geniş kitlelere ulaştırdı.
Ele aldığı konularla eğitici bir yayın olmakla birlikte ekolojik yaşam alanında bir iletişim noktası ve platform olan Buğday Dergisi, Şubat 2009’da daha geniş bir kitlelere ulaşmak amacıyla Buğday Ekolojik Yaşam Rehberi’ne dönüştü.
İlk dokuz sayısı bülten olarak abonelere gönderilen Buğday, Eylül 1999’dan itibaren bayilerde satılan ulusal bir dergi kimliğiyle yayımlanmaya başladı. Şubat 2009’da 49. sayısı çıkan Buğday Ekolojik Yaşam Dergisi, 11 yıl boyunca, hayatın hiç bir alanını dışarıda bırakmadan, bütüncül bir bakış açısıyla; ekolojik tarım, ekolojik ürünler, ekolojik turizm, sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme, doğa dostu geleneksel yaşam, koruyucu sağlık ve bireysel gelişim gibi konularda kaynak ve iletişim noktası oldu. Bu amaçla sayfalarında, uzman yazılarına, izlenim ve deneyimlerin yanı sıra Türkiye ve dünyadaki gelişmelere de yer vererek, ekolojik yaşam alanında ortak bir platform oluşturdu.
Avrupa Ekolojik Köyler İletişim Ağı (Global Ecovillage Network-GEN Europe) Türkiye yayıncısı olan Buğday Dergisi, 2002 yılında INEPO 10. Uluslararası Çevre Olimpiyatı kapsamında “En İyi Çevre Dergisi” ödülüne değer görüldü ve 2002 Mayıs-Haziran sayısında yayımlanan “Enerji Dosyası” ile “Dergi Haberleri” dalında üçüncü oldu. Dergi, Uluslararası Turizmciler Örgütü SKAL International tarafından, 2003 yılında tüm dünyadan katılan 50’yi aşkın aday arasından “Ekoturizm alanında en başarılı yayıncı” seçildi.
Ele aldığı konularla eğitici bir yayın olmakla birlikte ekolojik yaşam alanında bir iletişim noktası olan Buğday Dergisi, “doğadan gelen şifa”, “ulaşım”, “ekolojik tarım-ekolojik ürünler”, “eko-turizm-tüketmeden keşfedin”, “doğadaki ayak izimiz” “çöp ve atıklar”, “beslenme”, “enerji”, “sürdürülebilir kalkınma”, “temizlik”, “üretim”, “savaş ve barış”, “kendini tanıma yolunda…”, “barınağımız yeryüzü”, “kentte ekolojik yaşam”, “alışveriş” gibi kapak konularıyla halen, ekolojik yaşamın her alanında başvurulan bir “kaynak” olmayı sürdürüyor.
Derginin eski sayılarını aşağıdaki telefon, e-mail adresinden edinebilirsiniz.
http://www.bugday.org/pdf/bugdaydergiindex.xls
Tel: (0216) 349 99 33
dernek@bugday.org