Ekolojik Yaşam Buluşmaları Ankara ve İzmir’de
Ekolojik Yaşam Buluşmaları devam ediyor; Mart ayında Ankara ve İzmir’deyiz…
9 Mart’ta konuğumuz Gürsel Tonbul bize “Türkiye’de Organik Üretimde Güvenilir Marka Olmak” başlıklı bir sunum yapacak ve konuyla ilgili sizlerle söyleşeceğiz.
Etkinliğimiz ücretsizdir, ön kayıt yaptırmaksızın ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.
Konu ana maddeleri:
– Türkiye’de organik tüketiciler
– Organik ürünlere olan güven problemi nasıl aşılır?
– İç pazardaki gelişmeler
– İç pazarda talep neden artıyor?
– İç pazardaki üretim yeterli mi?
Gürsel Tombul kimdir?
İngilizce öğretmeni olan Gürsel Tombul, yaklaşık 5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan Diana Turizm’de aktif yöneticiliğe başlamıştır. Daha sonra 1995’de tarımsal işletmesini ve Değirmen restoran işletmelerini kurmuştur. Türkiye’de, tarımsal işletmesinde ilk organik tarıma geçen üreticilerden olup, 2000 yılından itibaren de kesintisiz organik üretim yapmaktadır. İşletmede ağırlıklı olarak organik bağcılık, sebzecilik meyvecilik, zeytincilik yapılmaktadır. “Yerlim” markasının da yaratıcısı olan Gürsel Tombul’un çok çeşitli organik ürünlerin üretildiği tarımsal işletmesinde aynı zamanda Yerlim markalı mamul maddeler de işlenmektedir. Tüm bunların yanı sıra Değirmen restoranın işletmeciliğini de yürütmektedir. Zeytinyağı müzesi de kurmuş olan Gürsel Tombul, çeşitli mesleki ve sosyal dernekler ve sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıklar yapmış ve yapmaktadır. Buğday Ege koordinasyon kurulu üyesi olan Gürsel Tombul’un iki çocuğu ve dört torunu bulunmaktadır.
Gürsel Tombul toprak ile olan dostluğunu şöyle aktarmakta: “Antalyalı biri bahçıvan, diğeri Yörük iki ailenin torunuyum. İngilizce öğretmeni olarak eğitildim. Kendi ailemle yaşamak ve üretmek için başlayan toprakla dostluğum ve çiftçilik hayatım, beni bugünlere getirdi. 44 yıldır Kuşadası, 22 yıldır Davutlar’da, milli parka bakan bir çiftlikte yaşıyorum. Organik tarım yapıyor, yerel çok çeşitliliğe dayalı, kendisini besleyen sürdürülebilir bir tarım modelini yaşatmaya çalışıyorum. Yaptığım işi seviyor, toprak, hayvan, bitki ve insan dostluğuna saygı duyuyorum.”
Prof. Dr. İnci Gökmen ve Buğday Derneği Genel Müdürü Batur Şehirlioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı buluşmamızda sağlığımızı tehdit eden pestisitleri ve gıda güvenliğini konuşacağız.
Etkinliğimiz ücretsizdir, ancak ODTÜ’ye dışarıdan gelecek olan misafirlerimizin giriş yapabilmeleri için önceden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Buradan kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.