Güdül Köy Pazarı açıldı
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği işbirliği ile yürütülen “Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm” projesi kapsamında ilk kez 2020’de kurulan Güdül Köy Pazarı, 21 Ağustos Pazar günü Çarşı Meydanı’nda yeniden hizmet vermeye başladı.
Sakin Şehir (Cittaslow) ünvanına sahip olan Ankara’nın Güdül ilçesinde her pazar günü saat 9:00’da kurulan Güdül Köy Pazarı, zehirsiz üretimin yaygınlaşmasına ve tüketicilerin bu ürünlere aracısız olarak erişebilmesine katkı sağlıyor.
Güdül ilçesinde üretim yapan çiftçilerin ürünlerinin yer aldığı pazaryeri, Güdül Belediyesi’nin öncülüğünde, ilçe genelindeki kurumların, sivil toplum temsilcilerinin, üretici ve tüketicilerin oluşturduğu bir Katılımcı Güvence Sistemi (KGS) ile işliyor. Üretici tezgâhlarında KGS logosu yer alıyor.
Güdül Belediyesi ücretsiz ulaşım desteği sağlıyor
Hasat dönemi boyunca kurulacak olan pazaryerine, Güdül Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım desteği sağlanıyor. Araçlar Pazar günü 8:00’da Kızılay Güvenpark’tan kalkıp ara duraklardan (Milli Kütüphane, Armada, Optimum karşısı Kepez durağı) yolcu aldıktan sonra 9:45 gibi Güdül merkezde oluyor. Güdül’den ise Ankara’ya 15:30’da yola çıkılıyor.
Servisleri kullanmak istediğiniz kişi sayısını +90 530 460 27 81 No’lu telefonu arayarak veya Whatsapp yoluyla bildirebilirsiniz; https://rb.gy/ohqsrm bağlantısından form aracılığıyla da kayıt oluşturabilirsiniz.
Güdül’e kendi araçlarıyla gelmek isteyenler için:Ankara-İstanbul yolu üzerinde bulunan Sincan-Yenikent yol ayrımından devam ederek, Yenikent istikametinden Ayaş yoluna çıkılır. Ayaş geçildikten sonra Beypazarı istikametinde yol üzerinde bulunan Güdül Beklemesi mevkiinden sağa, Güdül yoluna dönülür.
Güdül minibüsleriyle gelmek isteyenler için: Etlik Otobüs Terminali’nden (Eski Garajlar), sabah 7:00’dan itibaren, ortalama 2 saatte bir Güdül minibüsleri hareket etmektedir. Akköprü-Varlık Köprüsü’nden ve İstanbul yolu üzerinde belirli duraklardan binme imkânı vardır. Bilgi ve rezervasyon için Ankara yazıhane: (312) 341 34 37. Güdül yazıhane: (312) 728 15 15.
Güdül Köy Pazarı’nda neler var?
Pazaryerinde mevsim sebze ve meyveleri ile çok çeşitli işlenmiş ürünler bulunuyor. Küçük ölçekli üretimin çeşitlilik içermesi ve üretim yöntemlerindeki farklılıklardan dolayı, aynı ürün kalemleri (örneğin domates, yumurta, peynir vs.) kendi içinde nitelik ve fiyat farklılıkları gösterebiliyor.
Yanımıza ne alalım?
- Satın alacağınız ürünleri koymak için uygun fileler, kaplar, sepetler vs.
- Pazar yerinden hazır yiyecekler alacak olursanız tabak, bardak, çatal, kaşık.
- Mevsime uygun kıyafetler ve şapka.
- Dilerseniz hangi ürünü kimden aldığınızı kaydetmek üzere not defteri, fotoğraf makinesi, vs.