ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Hatay’da 45 ton mandalina alıcı bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 6 Kasım 2024
Hatay’da 45 ton mandalina alıcı bekliyor

5 ton mandalina dayanışmayla satıldı. 45 ton mandalina hala alıcı bekliyor.

Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm Projesi kapsamında agroekolojik yöntemlere geçiş sürecinde olan çiftçilerimizin ürettiği 45 ton mandalinanın alıcı bulabilmesi için dayanışma çağrımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından, temiz toprakta üretilen sağlıklı gıdayı destekleyen yüzlerce bireyin yanı sıra okullar, topluluklar, restoranlar ve oteller şimdiye kadar toplamda 5 ton mandalina alarak bu dayanışmaya katıldı. Bu destek, hem depremden etkilenen çiftçilerimizin üretimlerini devam ettirmelerine hem de bölgede sağlıklı ve sürdürülebilir tarımın gelişmesine katkıda bulunuyor.

Küçük çiftçiye destek olarak hem onların refahını artırmak hem de ekolojik tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulunmak isteyen tüm kurum ve bireyleri bu dayanışmaya katılmaya davet ediyoruz.

Nasıl Destek Olabilirsiniz?

  • Minimum 15 kg ve katları olmak üzere toplu alımlar için info@hatayicinbirlikte.org adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Hem mandalina hem de proje kapsamında yetiştirilen diğer ürünler için bireysel ya da toplu alımlarınızı hatayicinbirlikte.org adresinden yaparak çiftçilerimize destek olabilir, Hatay’ın toprağının, suyunun ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Bireysel alımların yanında, firmalar, büyük mutfaklar, bağışçılar ve topluluklar gibi yüksek miktarlarda alım yapabilecek kurumların da bu çağrımıza destek vermesi önem taşıyor. Alınan ürünler, aynı zamanda bağış yoluyla Hatay’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak yerel ekonomiye katkı sağlayabilir ve toplumsal dayanışmayı güçlendirebilir.

Agroekolojik üretimin Türkiye’de yaygınlaşması için çaba gösteren Buğday Derneği, Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm projesiyle, depremin ardından yaşamını ve üretimini yeniden kurgulamaya çabalayan bölge çiftçisinin refahını ve üretiminin sürekliliğini hedeflerken, tarımsal üretim ve gıda tedarik sistemlerinde Türkiye’nin diğer bölgelerinde de uygulanabilecek ekonomik ve ekolojik anlamda dirençli bir model oluşturmayı amaçlıyor. 

Aralık 2025’e kadar devam edecek projede çiftçi eğitimleri ve tarımsal üretim faaliyetleri Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından destekleniyor. Eğitimler için Hatay Güneş Koleji, Antakya Ticaret Borsası ve Samandağ Belediyesi salonlarını tahsis ediyor, Buğday Derneği üyesi İzel Levi Coşkun ile BÜNSA Döküm A.Ş.’nin de desteklediği proje ekibinin ulaşım sponsorluğunu ise ALD Automotive üstleniyor.

Etiketler: , , , ,

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş