Organik Tarıma Giriş – 27 ve 29 Eylül 2021
Organik üretimi yaygınlaştırmak için başladığımız etkinlikler, çevrimiçi olarak düzenlenecek “Organik Tarıma Giriş” ile devam ediyor.
Buğday Derneği’nin organik tarım alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Organik Tarıma Giriş etkinliği 27 ve 29 Eylül 2021 tarihlerinde iki oturum halinde Zoom uygulaması üzerindençevrimiçi olarak gerçekleşecek.
Etkinlikte, organik tarım her açıdan, tohumdan sertifikasyona, üretimden pazarlamaya, arazi uygunluğundan mevzuata farklı başlıklarda ele alınacak ve Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimi katılımcılarla paylaşılacak.
5 öğretmene katılım bursu verilecektir. Başvuru detayları aşağıdadır.
Kimler için uygun?
- Doğa ve insan dostu gıda tüketmek isteyen, gıdasının tüm üretim aşamalarını öğrenmek isteyen tüketiciler.
- Bahçesinde veya arazisinde organik gıda yetiştirmek ve doğayla dost üretim yapmak isteyen hobistler.
- Sertifikalı organik üretim/satış/pazarlama yapmak isteyen girişimciler.
Eğitmen: Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Balamir
Etkinlik Programı:
- Organik tarım nedir?
- Organik tarım uygulamaları
- Bitki koruma
- Toprak işleme metodu
- Tohum ekimi, tohumdan fide yetiştirme, fide ekimi
- Atalık, hibrit ve GDO’lu tohumlar
- Atalık tohum nasıl bulunur? Nasıl çoğaltılır?
- Zararlılarla, yabani otlarla ve mantarla mücadele
- Türkiye yönetmeliklerine göre organik tarım sertifikasyonu
- Türkiye’de organik tarım pazarı ve pazarlama yöntemleri
- Organik tüketicisi olmak
Tarih: 27 ve 29 Eylül 2021, Pazartesi ve Çarşamba, 19.00 – 23.00
Etkinlik, Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak, iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi ve program katılımcılarla kayıt sonrasında paylaşılacaktır.
Etkinlik Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 375 TL, üye olmayanlara 425 TL’dir.
*Katılımcı sayısı 40 kişi ile sınırlıdır.
Başvuru ve Kayıt:
1. Kayıt işlemini yapmadan önce üyelik durumunuzu ve aidat ödeme bilgilerinizi kontrol edebilir, aidat borcunuz varsa aşağıdaki sayfadan ödeyebilirsiniz:
2. Üyemiz değilseniz aşağıdaki sayfadan üye olabilirsiniz:
3. Üyelik durumunuza göre ilgili seçeneği işaretleyerek kaydınızı buradan gerçekleştirebilirsiniz. (Ödemenizi havale/EFT ile yapmayı tercih ederseniz, ödeme dekontunu egitim@bugday.org adresine göndermeniz kayıt işlemlerini hızlandıracaktır.)
4. Üyelik durumunuzu ve ödemenizi kontrol edecek ve kaydınızın tamamlandığına dair bir e-posta göndereceğiz. (Bu işlem, ödemeyi yapmanızın ardından ilk iş günü içinde tamamlanacaktır.)
5. Etkinlikten önce Zoom giriş bilgilerini içeren bir e-posta göndereceğiz.
Burslu ve Askıda Katılım:
Etkinliğimizde 5 öğretmene katılım bursu verilecektir. Bursa, bu etkinliğe ücretsiz olarak katılımın yanında, Buğday Derneği’nin Ekolojik Dönüşüm Seti ve 1 yıllık Buğday E-Dergi aboneliği hediyesi de dahildir.
Burslu katılımcı seçiminde dezavantajlı bölgelerde eğitim veren, öğrendiklerini uygulama imkânı olan ve okulunda ve çevresinde yaygınlaştırmaya niyetli devlet okulu öğretmenlerine öncelik verilecektir.
Başvurmak için, hangi il ve ilçede, hangi okulda öğretmenlik yaptığınızı, hangi ders(ler)i verdiğinizi ve/veya okulda hangi sorumlulukları aldığınızı, neden bu etkinliğe katılmak istediğinizi ve öğrendiklerinizi nasıl uygulayıp yaygınlaştırmayı planladığınızı anlatmanızı rica ediyoruz.
Öğretmenlere yönelik bursun yanı sıra, bir kişiye daha katılım bursu verilecektir. Ayrıca, “askıda” katılım sistemi uygulanacaktır – eğer katılım ücretinden daha yüksek bir miktarı ödemek isterseniz, ilgili seçenekten ödeyebilirsiniz. Bu fazla miktarlar toplanarak, etkinliğe katılmak isteyen ancak ücretini ödeyemeyen birinin kaydı için kullanılacaktır.
Burslu ve askıda katılıma başvurmak için, kendinizi ve bu etkinliğe neden katılmak istediğinizi kısaca anlatmanızı rica ediyoruz.
Etkinlik ile ilgili sorularınız ve burslu/askıda katılım başvurularınız için: egitim@bugday.org