Zehirsiz, aracısız, kolektif… Gıdamızın sorumluluğunu alıyoruz!
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu Küçük Hibe Programı (UNDP GEF SGP) tarafından desteklenen ve Ankara’da çalışmalarını yürüten Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği ile birlikte yürüteceğimiz “Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm” projemiz başlıyor.
18 ay sürecek Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm Projesi ile temel olarak Ankara’nın Güdül İlçesi’nde doğa dostu/agroekolojik üretim yöntemlerinin yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bunun için de, Tahtacıörencik Köyü’nde bir örnek uygulama bahçesi oluşturmayı, Güdül genelinde en az 10 öncü çiftçiyi desteklemeyi ve onlara danışmanlık vermeyi, yerel tarımsal mirası araştırmayı ve belgelemeyi, Güdül ve Ankara’da farkındalık artırıcı etkinlikler gerçekleştirmeyi ve bir web sitesinde çiftçileri tanıtarak projenin sonuçlarını yayınlamayı hedefliyoruz.
Ana hedeflerimizden biri de, bu süreç içinde Güdül’ün öncü çiftçileri ile şehirdeki gıda topluluklarını ve ilgili kişileri/grupları buluşturmak ve bu şekilde bir dayanışma ağı oluşturmak. Ankara’da yaşıyor ve bu proje kapsamında çiftçi dayanışma gruplarında yer almak, özellikle de çiftlik ziyaretlerine gelip aktif katkı vermek istiyorsanız, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği’ne yazabilirsiniz.
Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği: https://www.facebook.com/dortmevsim.dernek/
Ben Güdül Yeşilöz de Ceviz ve Hünnap ile uğraşıyorum.Bu konuda ne gibi yardımcı olabilirsiniz